알라딘 중고매장

미리보기
  • 최저가 : -원 I 최고가 : -원
  • 재고 : 0부
  • - 쇼핑목록에 추가하신 후 목록을 출력하시면 매장에서 간편하게 상품을 찾을 수 있습니다.
 
[종로점] 서가 단면도
(0)

건강식으로 주목받는 한국의 대표 요리 ‘비빔밥’을 소개한 책이 영어, 일본어, 중국어, 스페인어 등 4개 국어로 번역, 출간되었다. 비빔밥은 여러 가지 재료가 어우러져 조화로운 맛을 내는 대표적인 한국요리이다. ‘완벽한 한 그릇’이라고 할 만큼 영양이 풍부하면서도 칼로리가 높지 않아 세계인의 건강식으로 새롭게 주목받고 있다.

<세계인의 웰빙 푸드, 비빔밥 - 전지영 전 세종대 외식경영학과 겸임교수 지음>에서 기본 이론과 요리 레시피 30가지를 발췌해서 만들었다. 한국어 공부도 할 수 있게 영어-한글, 일어-한글, 중국어-한글, 스페인어-한글 등 한글 대역으로 편집되었다. 책의 기획에는 가수 김장훈 씨와 함께 뉴욕타임즈에 비빔밥 광고를 내서 화제를 모았던 서경덕 교수가 참여했고, 청소년 한국홍보 동아리 ‘한알(Hanall)' 회원들이 번역을 담당했다.

4개 국어로 출간된 책은 ▲세계 유명인들의 비빔밥 예찬 ▲맛있는 밥 짓기와 나물 만들기 ▲한국요리 용어사전 등의 이론 페이지와 ▲전주비빔밥, 평양비빔밥 등 지역별 전통 비빔밥 ▲돌솥비빔밥, 불고기비빔밥 등 인기 비빔밥 ▲비빔밥을 이용해서 만드는 퓨전 비빔밥 ▲산채비빔밥, 콩나물비빔밥 등 다이어트건강 비빔밥 ▲한 입에 먹기 좋게 만든 비빔밥 도시락 등으로 구성되어 있다.

: “It’s a pity that many overlook the importance of our food. Even I forgot about how great of food bibimbap is because it is so easily found. Now that I think about it, bibimbap is just beyond superior.”
“우리 음식의 소중함을 모르는 이들이 많다. 나 역시 쉽게 먹을 수 있는 음식이라 비빔밥의 소중함을 몰랐는데, 알고 보니 비빔밥은 뛰어나다 못해 위대한 음식이다.”

최근작 :<우리 음식 비빔밥>,<향토음식 (조태옥 외)>,<외식 식공간 연출> … 총 16종 (모두보기)
소개 :

English, Japanese, Chinese, Spanish… the cookbook translated in 4 different languages
영어, 일본어, 중국어, 스페인어 등 4개국 언어로 된 요리책


The bibimbap cookbook has been published in 4 different languages. It is <World's choice for well-being, Bibimbap>.
Bibimbap is Korea’s representative dish spot-lighted as well-being food. Bibimbap is a dish which is stirred together with rice, meat and mixed vegetables. Bibimbap is perfect for a low-calorie diet and with five essential nutrients in its ingredients, the dish is nutritionally balanced. So bibimbap is enticing the taste buds of people around the world.
<World's choice for well-being, Bibimbap> is extracted from the original Korean cookbook by Jhun, Ji Young. It contains 30 recipes of bibimbap. In order to help foreigners study Korean langauge, every English recipe is accompanied by its Korean translation on each page.
The translation of this book was done by 'Hanall', a youth Korea PR group. Also, professor SEO Kyoung Duk, a renowned Korea PR expert, has participated in the publishing project of this book.
<World's choice for well-being, Bibimbap> is divided into two different parts: background information on bibimbap and bibimbap recipes. Background information on bibimbap is composed of "Story of bibimbap', "The basic of making Bibimbap, cooking rice", "Preparing the Wild Vegetables", "Glossary of Korean Cooking". Bibimbap recipe part is composed of "Traditional bibimbap", "Popular bibimap", "Fusion bibimbap", "Healthy bibimbap for dieting", and "Bibimbap for a box lunch".

건강식으로 주목받는 한국의 대표 요리 ‘비빔밥’을 소개한 책이 영어, 일본어, 중국어, 스페인어 등 4개 국어로 번역, 출간되었다. 비빔밥은 여러 가지 재료가 어우러져 조화로운 맛을 내는 대표적인 한국요리이다. ‘완벽한 한 그릇’이라고 할 만큼 영양이 풍부하면서도 칼로리가 높지 않아 세계인의 건강식으로 새롭게 주목받고 있다.
이 책은 <세계인의 웰빙 푸드, 비빔밥 - 전지영 전 세종대 외식경영학과 겸임교수 지음>에서 기본 이론과 요리 레시피 30가지를 발췌해서 만들었다. 한국어 공부도 할 수 있게 영어-한글, 일어-한글, 중국어-한글, 스페인어-한글 등 한글 대역으로 편집되었다. 이 책의 기획에는 가수 김장훈 씨와 함께 뉴욕타임즈에 비빔밥 광고를 내서 화제를 모았던 서경덕 교수가 참여했고, 청소년 한국홍보 동아리 ‘한알(Hanall)' 회원들이 번역을 담당했다.
4개 국어로 출간된 이 책 <세계인의 웰빙 푸드, 비빔밥>은 ▲세계 유명인들의 비빔밥 예찬 ▲맛있는 밥 짓기와 나물 만들기 ▲한국요리 용어사전 등의 이론 페이지와 ▲전주비빔밥, 평양비빔밥 등 지역별 전통 비빔밥 ▲돌솥비빔밥, 불고기비빔밥 등 인기 비빔밥 ▲비빔밥을 이용해서 만드는 퓨전 비빔밥 ▲산채비빔밥, 콩나물비빔밥 등 다이어트건강 비빔밥 ▲한 입에 먹기 좋게 만든 비빔밥 도시락 등으로 구성되어 있다.

Rave reviews from celebrities around the world 세계 유명인사들의 비빔밥 예찬 3 Prologue An iconic dish representing Korean cuisine, Bibimbap 한국 음식문화의 대표 아이콘, 비빔밥 4 Story of Bibimbap Perfection in a bowl, Bibimbap 완벽한 한 그릇, 비빔밥 10 Basic of basic The basic of making Bibimbap, Cooking rice 비빔밥의 기본, 맛있는 밥 짓기 12 Choosing the rice 쌀 선택하기 / Washing the rice 쌀 씻기 / Soaking the rice 쌀 불리기 / Making rice 밥 짓기 / Adjusting the fire 불 조절하기 / Making mixed-grain rice 잡곡밥 짓기 / Making brown rice 현미밥 짓기 Basic of basic Preparing the wild vegetables 맛있는 나물 만들기 14 Marinating 무침 : Salty condiment 소금 양념 / Soy bean paste condiment 된장 양념 / Hot pepper paste condiment 고추장 양념 / Soy sauce condiment 간장 양념 Pan broiled food 볶음 : Soysauce soup condiment 국간장 양념 / Salt condiment 소금 양념 / Red-bean paste condiment 된장 양념 Glossary of Korean Cooking Food & Ingredients / Cooking Techniques Chapter 1 Regional Traditional Bibimbap Jeonju Bibimbap Pyeongyang Bibimbap Andong Bibimbap Tongyoung Bibimbap Pyongando Chicken Bibimbap Chapter 2 Popular Bibimap Dolsot Bibimbap Bibimbap with Garlic Chives Bulgogi Bibimbap Bibimbap with Sashimi and Veggies Pork Kimchi Fried Rice Octopus Bibimbap Oyster Radish Rice White Mushroom Bibimbap Soybean Paste Bibimbap Chapter 3 Fusion Bibimbap Tuna Mayonnaise Bibimbap Bibimbap Pizza Bibimbap Tteokgalbi Bibimbap Dessert Chapter 4 Healthy Bibimbap for Dieting Sanchae Bibimbap Vegetable Salad Bibimbap Young Radish Pumpkin Bibimbap Bean Sprouts Bibimbap Tofu Soy Sauce Bibimbap Acorn Jello Bibimbap Chapter 5 Bibimbap for a Box Lunch Mini Rolled Bibimbap SSambab Bibimbap Yubu Bibimbap Enrolled Bibimbapwith the Beef Fried Bibimbap Mixed with Kimchi and Corn